Moldes eldste konditori
Byens møtested nummer en!
Kneippen har eget bakeri med steinovnsbakte brød og hvetebakst. I caféen serverer vi fersk brødbakst, velsmakende kaker, salater, ferskpresset appelsin, yoghurt, svele og mye mer.

I snart 100 år har Kneippen vært et populært møtested. En velduftende oase av fristende bakverk bare et par-tre skritt fra Storgata har for mange vært den ideelle rammen for en hyggelig prat.
Fra den dag Molde bakeri og Kneippbrødfabrik startet i 1917, har Storgata 28 stått sentralt i bakeriets virksomhet. Også etter at brødproduksjonen ble flyttet til Lergrovika, har den spesielle atmosfæren på Kneippen overlevd. Her holder konditoren fortsatt til, og det er på Kneippen vi har det største utvalget.
Lokalene i Storgata har gjennom årene gjennomgått store bygningsmessige endringer. Men vi har endret for å bevare! Både smaken og atmosfæren.
Gunnar Haukebøs store maleri fra gamle Molde henger derfor på sin faste plass.
Tradisjonen tro.


Kneippen er i dag en del av kjøpesenteret MoldeTorget.

Historien
"Molde Bakeri og Kneippbrødfabrik A/S" ble etablert i 1917 av Edvard Ranvik sammen med en gruppe næringsdrivende fra byen. Fra 1907 det drev Edvard Ranvik "Edv. Ranvik Baker- og Colonialforetning" i leide lokaler Storgata.I 1969 overtok nevøen Håkon Ranvik driften av bakeriet sammen med bakemester Magnus Larsen. De nye lokalene til Molde Bakeri i Lergrovika ble tatt i bruk i 2001, med Einar Larsen, sønn av Magnus, som bakerisjef. Kneippen drives i dag av Svein Håkon Ranvik, sønn av Håkon.


Det første bakeriet til Edvard Ranvik lå i en del av Pettersongården. 


Molde Bakeri og Kneippbrødfabrik i 1917.


Den nye bygården i Storgata 28 avbildet i slutten av 1940-årene. Foto: Romsdal Folkeblad.Info
Åpningstider
Mandag - fredag: 08.00 - 20.00
Lørdag: 09.00 - 18.00

Skilt

Kontakt
Kneippen
Torget 1, MoldeTorget
6413 Molde

Telefon: 71 21 94 00
mail: kneippen@moldetorget.no

Følg oss på Facebook! 

Instagram:  @kneippenmoldetorget